Kennis en productinformatie

Over ons

Overgangssupplementen.nl BV beschikt over veel kennis over gezondheid, de overgang en hoe gezonde leefstijlvrouwen in de overgang kan ondersteunen. Die kennis delen we graag met consumenten en professionalsvia de website, nieuwsbrieven, telefonische consultsen publicaties van https://yuforyou.com (wij mogen u vanwege de wetgeving helaas niet direct naar de site linken, u kunt kopiëren en plakken in uw browser). Er wordt veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van allerlei specifieke voedingsstoffen, maar de uitkomsten daarvan bereiken de meeste mensen niet. We hopen op toegankelijke wijze mensen te kunnen helpen meer te weten te komen over hoe belangrijk gezonde voeding en een gezonde leefstijl zijn, met name in de premenopauze, de perimenopauze en de postmenopauze. Daarnaast delen wij graag inzichten over natuurlijke oplossingen die naast gezonde leefstijl de gezondheid kunnen ondersteunen.

Doel

Overgangssupplementen.nl B.V. heeft als doel om vrouwen in deze periode bij te
staan met natuurlijke producten. In de toekomst vullen wij producten toe aan deze
shop. Naast de verkoop van producten verspreidt overgangssupplementen.nl BV
informatie over de overgang en producten via https://yuforyou.com. Vanwege de
wetgeving mogen wij je niet rechtstreeks naar die pagina linken. Je kunt de link
kopieren en plakken in je zoekbalk.

Voor wie?

Premenopauze
Dit is een periode waarin het begin van hormoonveranderingen waar te nemen is. Het begint vaak met minder lekker slapen. Je merkt het ook aan een kort lontje, je komt niet op namen, je hebt een gejaagd gevoel, onrust in je lichaam en geest en je vergeet veel. De meeste vrouwen zijn rond de 40 als ze deze verschijnselen hebben. Niet iedereen denkt dan aan de overgang.

Perimeopauze, de overgang
Dit noemen veel mensen de overgang. Het is de fase die je herkent bij jezelf en bij anderen. Vestje-aan-vestje-uit, wapperen om koelte. Dit is de fase waarin de menstruatie onregelmatig is of wordt. Meestal heb je opvliegers of nachtzweten, wat je welzijn erg in de weg kan staan. Het slapen lukt niet al te best en ook mentaal
ervaar je veel gedoe.

Menopauze
Dit is een momentopname. Het is de aller, allerlaatste menstruatie. De menstruatie stopt geleidelijk, soms zit er 3 maanden tussen, dan 8 maanden en opeens menstrueer je weer 2 keer in 2 maanden. Dat het de laatste was, weet je pas als je een jaar niet gemenstrueerd hebt.

Postmenopauze
Na de menopauze, de allerlaatste menstruatie, ben je in de postmenopauze. De
eerste jaren na de menopauze schommelen je hormonen nog en kun je allerlei
overgangsverschijnselen hebben.

Productinformatie

Vanwege huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het helaas niet toegestaan u vanuit overgangssupplementen.nluitgebreid te informeren over de werking van onze producten en waar u deze voor kunt inzetten. We informeren u via onze website overgangssupplementen.nl wel graag over kwaliteitsaspecten van onze producten en eventuele goedgekeurde gezondheidsclaims. Daarnaast geven we belangrijke informatie over de samenstelling en ingrediënten (bijvoorbeeld met betrekking tot allergenen) en praktische gebruiksadviezen; hoe en wanneer de producten te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik. U kunt onze producten kopen op overgangssupplementen.nl, dat is de website waar u zich nu bevindt. 

Voorlopig toegestane gezondheidsclaims

Bij elk product staat een alinea over toegestane gezondheidsclaims of voorlopig toegestane gezondheidsclaims. Dit zijn de aanprijzingen die toegestaan zijn bij het reclame maken voor het betreffende product. Ze zijn aangeduid met een asterisk *.  

In het verleden was het zo dat een leverancier van voedingssupplementen alle gezondheidsbevorderende eigenschappen van het product mocht aanprijzen waarvan hij zelf vond dat deze voldoende onderbouwd waren. Om consumenten te beschermen tegen “kwakzalverij” is dat veranderd. Daarnaast blijkt veel van het gebruik van natuurlijke oplossingen en kruiden niet wetenschappelijk onderbouwd te zijn. Dat komt omdat wetenschappelijk onderzoek erg duur is en kruiden en andere natuurlijke producten niet gepatenteerd mogen worden. Terugverdienen van zo’n onderzoek is daardoor vrijwel onmogelijk.  

De EFSA (European Food Safety Authority) heeft de voedingsbranche alle gezondheidsclaims laten indienen die ze wilde maken en heeft deze beoordeeld. Er zijn maar zeer weinig gezondheidsclaims goedgekeurd. Wat ons betreft ten onrechte. Er is immers al duizenden jaren bekend dat behalve onze dagelijkse voeding de natuur ook stoffen biedt die kunnen helpen in geval het lichaam of geest uit balans is. Bekend zijn paddenstoelen, mineralen, vitaminen, kruiden en specerijen. 

Gezondheidseffecten van voeding op gezonde mensen zijn soms pas na langere tijd merkbaar. Omdat iedereen een andere leefstijl heeft, is het effect van verandering in leefstijl moeilijk meetbaar. Bovendien mag volgens de EFSA het onderzoek niet gedaan zijn op patiënten of mensen met gezondheidsklachten (want dan zou men zich op het gebied van geneesmiddelen begeven), terwijl veel bewijsmateriaal dat ingediend was hier wel uit bestond. 

Helaas beperkt deze wetgeving YUforyou en overgangssupplementen.nl BV in het informeren over nieuwe inzichten in relatie tot de producten. Een voorbeeld: naar de werking van foliumzuur voor het ongeboren kind is decennia lang onderzoek gedaan. Het was al die jaren al waar en een feit dat foliumzuur belangrijk is voor het ongeboren kind, voordat men dit met 100% zekerheid kon stellen. Zo gaat dat met veel andere stoffen ook; de werking en toepassing zijn al duizenden jaren bekend, wetenschappelijk onderzoek is beperkt.  

We introduceren mogelijk producten waar we zeer weinig over mogen zeggen omdat de onderbouwing zich pas in het beginstadium bevindt (maar wel veelbelovend is) of omdat het onderzoek gedaan is bij mensen met gezondheidsklachten. Voor meer informatie over de overgang en de effecten van bepaalde ingrediënten verwijzen we u naar https://yuforyou.com (we mogen u helaas niet direct er naartoe linken vanwege de wetgeving). 

Je vindt daar uitgebreide informatie vinden over de overgang en gezonde leefstijl gericht op vrouwen in de premenopauze, de perimenopauze en de postmenopauze.  

Botanical on-hold claims

Binnen de claimswetgeving is er een aparte categorie voor kruiden en andere plantaardige preparaten (de zogenaamde ‘botanicals’). De EFSA heeft nog geen beslissing genomen over hoe de ingediende gezondheidsclaims voor dit type nutriënten beoordeeld dienen te worden. Tot de definitieve beoordeling door de EFSA heeft plaatsgevonden zal het nog mogelijk zijn om onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van ingediende maar nog niet goedgekeurde gezondheidsclaims voor kruidenpreparaten (de zogenaamde ‘on-hold claims’). Deze worden in op onze site aangegeven als *Gezondheidsclaim in afwachting van toelating tot de Europese Unie.