gezonde leefstijl voeding avocado met hütekäse en cherrytomaat

Gezonde leefstijl. Voedingstip - gemakkelijk ontbijtje

Voeding is voor iedereen essentieel, maar dat niet alleen: inmiddels wordt de ene trend opgevolgd door de andere. Er zijn talloze voedingsexperts met dito adviezen: paleo, overnight oats, vegan, keto, intermittend fasting, eiwit-dieet. Zie jij door de bomen het bos nog?

Gewichtstoename en andere verschijnselen tijdens de overgang

Los van diëten en trends is gewichtstoename voor veel vrouwen een veelvoorkomend overgangsprobleem. Anita vertelde me: ”Wat ik ook doe, die kilo’s gaan er maar niet af! Voorheen was het na de vakantie even twee weken opletten qua eten en drinken en dan was ik weer op gewicht. Maar nu….één wijntje en het vliegt eraan. Ik heb mijn lunchportie gehalveerd, tel de calorieën maar het zet geen zoden aan de dijk.”

Anita is één van de vele vrouwen die ervaart dat de spijsvertering verandert tijdens de overgang. Ook andere ongemakken, zoals maagzuur, pruttelende darmen, hoofdpijn en gedoe met gewrichten kunnen samenhangen met wat je eet en drinkt. 

Luister naar jezelf

Belangrijker dan food trends, is het luisteren naar je eigen lichaam. Leer ervaren welk effect bepaalde voeding heeft op jouw overgangsverschijnselen.

Voor mij geldt, dat ik koolhydraten en suikers beter kan laten staan. Ineens moest ik een ontbijtroutine van jaren omgooien, maar ja: wat eet je als ontbijt als je brood, crackers en granen beter niet kunt eten? En dan het liefst ook nog een ontbijtje dat vult, snel te maken is (laten we eerlijk zijn: wie heeft er ’s- ochtends nou tijd over?) én ook nog eens gezond is?

Mijn favoriet? 

  • Een halve avocado
  • Daarin schep je een eetlepel hütekäse
  • Er bovenop 4 gehalveerde cherrytomaatjes
  • Naar smaak peper en zout


Het mooie van avocado is dat het boordevol onverzadigde meervoudige vetzuren zit. Oftewel gezonde vetten. Daarbij komen nog allerlei vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, Vitamine A en verschillende B-vitamines, waaronder B11 (foliumzuur). Tel daar ook nog eens vezels bij op en je hebt een "gezond-ontbijt-bommetje".

Simpel zat en het geeft me voldoende energie om de dag goed van start te gaan.

Liefs,

Gisela

Terug naar blog