gezonde leefstijl. Voeding die trieert.

Gezonde leefstijl. Voeding die triggert

Wist jij dat bepaalde voedingsmiddelen je overgangsverschijnselen kunnen oproepen of versterken?

Vaak al binnen 15 minuten

,,Jeetje mina, al na één Smint krijg ik binnen 10 minuten een mega opvlieger!”

,, Ik dacht lekker gezond bezig te zijn door ’s ochtends een halve uitgeperste citroen in een glas water te drinken, maar merk op dat ik daar in no time ontzettend van ga transpireren.”

,, Lekker ouderwets met mijn dochter een zak snoep leeggegeten; de volgende ochtend heb ik toch last van gedoe met mijn gewrichten. Ik kan werkelijk waar geen deuk in een pakje boter slaan.”

Een paar ervaringen die aantonen dat het vrouwenlichaam tijdens de overgang op verschillende voedingsmiddelen sterk kan reageren. Van citrusvruchten is het bekend dat het aanwezige zuur opvliegers en gedoe met gewrichten versterkt. En een bekend verschijnsel na het drinken van een glas (met name rode) wijn, zijn hartkloppingen. Hoe het precies zit, is niet van elk voedingsmiddel bekend maar bepaalde stoffen zijn verantwoordelijk voor deze trigger. En de effecten verschillen per vrouw.

Vermijden

Door met aandacht naar je lichaam te luisteren, ontdek je welk voedingsmiddel een trigger is voor jou. Om het vervolgens te vermijden. Of te vervangen.

Op dit moment werken we aan een overzicht van voedingsmiddelen en dranken die optreden als trigger. En hier kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken! Jouw ervaring kan ons helpen bij de ontwikkeling van eenvoudige én snelle recepten die gegarandeerd géén ongemakken triggeren.

Laat je het ons weten?

Hierbij van mij alvast een tip voor een snel en voedzaam ontbijtje. 

Veel liefs,

Gisela

Terug naar blog