gezonde leefstijl omvat voeding, beweging en ontspanning

De overgang te lijf met een gezonde leefstijl; de pijlers van een gezonde leefstijl

Inmiddels worden we overspoeld met berichten over een gezonde leefstijl. Ook wij hebben het al eerder benoemd (lees het hier). Maar, hoe doe je dit dan?

Kort, enkele praktische tips: 

1. Welke voeding past bij een gezonde leefstijl?
Allereerst, vermijd voedingsmiddelen die je overgangsverschijnselen kunnen triggeren. Dat zijn: geen suiker, koolhydraten, dranken met koolzuur en producten met veel histamine. Wat dan wel: groenten, veel groenten. Met name koolsoorten en donkergroene bladgroenten.

2. Welke vormen van beweging passen bij een gezonde leefstijl?
Dagelijks bewegen is voor iedereen goed. Ook voor jou! En nee, dat hoeft niet te betekenen dat je per se naar de sportschool moet. Elke dag een ommetje maken, 3x per week een rek-of strekoefening (klik hier voor een goede oefening) en als het even kan 2x in de week je écht even goed inspannen.

3. Hoe draagt ontspanning bij aan gezonde leefstijl?
Ook stress is één van de triggers die jouw ongemakken kunnen versterken. Zorg dus voor voldoende ontspanning. Lees hier 3 tips. En leg de lat voor jezelf niet te hoog.

Het wordt natuurlijk nog makkelijker (en kost minder tijd) als je de 3 pijlers combineert. En hier helpen we je bij. Want met onderstaand recept besparen wij je stress over wat je nu weer moet eten, geven we je inspiratie voor een triggervrije lunch en als je de boodschappen wandelend doet, heb je meteen je ommetje van de dag gemaakt.

Ingrediënten overgangsproof lunchgerecht:

 • 2 eieren
 • 250 gram groenten naar keuze, bijvoorbeeld een stukje prei, een hand champignons, een ui, een stukje witte kool* of paksoi* en snijd dit in stukken (Wil je echt snel klaar zijn? Koop een zakje roerbakgroentenmix.)
 • *koolsoorten zijn gezond voor vrouwen in de overgang
 • Geraspte geitenkaas

   Bereiding
   Roerbak de groenten op hoog vuur beetgaar. Voeg een scheut zoute (geen zoete) sojasaus toe. Kluts ondertussen de twee eieren met een beetje peper en zout in een kom. Doe de groenten in een kom als deze gaar zijn.

   Bak dan in dezelfde pan een omelet van de twee geklutste eieren.

   Leg het omelet op een bord, doe de groeten erbij/erop. Strooi er wat geraspte geitenkaas overheen.

   Eet smakelijk.

   Terug naar blog