kies jij voor natuurlijke ondersteuning

Kies jij voor natuurlijke ondersteuning?

De overgang is een natuurlijk proces. De eitjes raken op en daardoor dalen de voortplantingshormonen oestrogeen en progesteron. Tachtig procent van de vrouwen ervaart ongemakken in die periode. En dat kunnen er veel zijn! Een greep uit mijn eigen ervaring: stemmingswisselingen, prikkelbaar, opvliegers, gedoe met slapen, nachtzweten, haaruitval en neerslachtig. Logisch toch dat je dan op zoek gaat naar een oplossing?!

Is er een quick fix?

Tijdens de overgang veranderen verschillende processen in het lichaam. En dat kan zich uiten in: broeken die strakker zitten, wallen onder je ogen, een slappere huid, een droge vagina bij het vrijen. En laten we de opvliegers niet vergeten. Of de heftige menstruatie. Hoe vervelend deze ongemakken ook zijn, het is tijdelijk. En er is helaas niet 1 oplossing.

Wat dan wel?

  1. Gezonde leefstijl

Heb je wel eens stilgestaan bij wat je eet? Een koekje of een halve paprika, wijn of water, koffie of kruidenthee? Van suikers, cafeïne en alcohol wordt meer en meer bekend dat deze overgangsverschijnselen kunnen verergeren.

En hoe zit het met je beweging? Door regelmatig en bewust te bewegen, verminder je spanning en houd je je spieren soepel. Dit hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Zodra ik me onrustig begin te voelen (als ik te lang zit bijvoorbeeld) loop ik een 10-minuten rondje. Zo gemakkelijk kan het zijn!

Met een passende leefstijl kun je je hormonen sturen en je overgangsverschijnselen verzachten.

  1. Vitaminen en mineralen tijdens de overgang

Voorbeelden van vitaminen en mineralen die je lichaam kunnen ondersteunen:

  • Eet 3 à 4 porties zuivel per dag (als je lactose goed kunt verdragen uiteraard) voor voldoende calcium. Bijvoorbeeld: een glas karnemelk, een bakje kwark én kaas voor 1 boterham
  • Magnesium is een ontzettend belangrijk mineraal. Betrokken bij meer dan 300 lichamelijke processen en dus goed voor je algehele gezondheid. Eet wat vaker boerenkool, spinazie of peulvruchten.
  • Ga elke dag een ½ uurtje naar buiten voor voldoende Vitamine D. In de wintertijd kan een supplement raadzaam zijn.
  • Eet 1 à 2 keer per week vette vis zoals zalm, makreel, haring of sprot. Bronnen van Omega 3, goed voor hart- en bloedvaten en een gezond cholesterolgehalte. 
  1. Hormonen

Hormonen zijn een efficiënte manier om overgangsverschijnselen te bestrijden. Overleg altijd met je (huis)arts. Kruidensupplementen

Van oudsher eten mensen kruiden en planten als voedingsbron. Daarnaast gebruiken ze deze als oplossing bij ongemakken. Wist je dat er eeuwenlange tradities bekend zijn van vrouwen die specifieke kruiden inzetten om overgangsverschijnselen te verminderen? In YU zit deze kennis. De uitgebalanceerde overgangssupplementen zijn met zorg voor jou samengesteld.

One size fits all is er niet. Jij bent uniek en alleen jij kunt de juiste keuze maken die bij je past. Laat je goed informeren en voel wat goed voor jou is.

Terug naar blog