YU's founder, Gisela Timmermans

YU's founder: Gisela Timmermans

Ik ben Gisela Timmermans en ik ben oprichter van YU Care. YU Care (yuforyou.com) bestaat uit een team deskundigen waarmee we heel zorgvuldig een collectie overgangssupplementen hebben samengesteld, op basis van eeuwenoude traditionele kennis. Om jou te helpen met jouw specifieke overgangsverschijnselen. Zodat jij weer jij kunt worden. Want ik weet precies hoe het is om niet meer jezelf te zijn. Het overkwam mij op m’n 41e.

Het verhaal van Gisela

Ik leefde gezond, sportte veel en at gevarieerd, net als de meesten van ons. Ik had weinig spanning, dronk geregeld een wijntje en snoepte wel eens; ik sportte het er immers toch weer af en bleef op die manier in balans. Dacht ik. Toch kreeg ik op mijn 41e als conclusie uit verschillende testen dat ik helemaal opgebrand was. Ik was stomverbaasd.

Met de hulp van een professional werkte ik aan het herstel en de bijbehorende emoties. Ik ging reflecteren. Had ik me eerder zo gevoeld? Ik ontdekte dat ik al vaker ups en downs had gekend. Toen ik op mijn 43e een opvlieger kreeg, viel het kwartje pas echt; ik was in de overgang! Verschillende deskundigen hadden hier nooit aan gedacht want ik was immers erg jong om in de overgang te zijn. Ik was in die tijd he-le-maal opgebrand. Daarbij had ik een kort lontje en was ik niet de gezelligste persoon.

Omdat ik mij graag weer fit en fijn wilde voelen begon ik mijn zoektocht; naar mentale, fysieke, energetische en spirituele gezondheid. Ik heb vele opleidingen gevolgd, waaronder een vakopleiding kruidengeneeskunde en Traditional Chinese Medicine, ben deze kennis gaan toepassen en ben gaan werken met onder andere meditatie, voeding, beweging en het gebruik van natuurlijke supplementen. In alle delen van de wereld is er eeuwenoude kennis bewaard gebleven over wat de natuur ons mensen te bieden heeft. Om bij een gezonde leefstijl je gezondheid een extra steuntje in de rug te bieden. 

Het resultaat van deze zoektocht zijn de overgangssupplementen YU. 

De missie van YU

YU bespaart vrouwen een lange zoektocht en helpt met natuurlijke oplossingen zoveel mogelijk vrouwen door het natuurlijke proces van de overgang, zodat ze zo min mogelijk overgangsverschijnselen ervaren.

Kwaliteit van de tincturen

YU tincturen zijn:

  • natuurlijk;
  • vegan;
  • biologisch;
  • en bevatten niks waar jouw lijf schade van kan ondervinden.

Een tinctuur is een pure vorm van kruidensupplementen. De kruiden worden in alcohol gelegd en geven zo hun plantensappen af mét alle inhoudsstoffen. Zo extraheren we de meest bruikbare geconcentreerde vorm uit de plant. 

Voor de productie van onze tincturen werken we samen met een Nederlands boerenbedrijf waar op ethische en FSSC 22000 gecertificeerde basis wordt gewerkt. Deze leverancier werkt samen met een bedrijf in Tasmanië, waar het enkel ingrediënten vandaan haalt die in Nederland niet groeien en bloeien.

Alcohol is bovendien een natuurlijk conserveringsmiddel. In onze formules zitten geen hulpmiddelen, vulstoffen, conserveringsmiddelen of andere toevoegingen die het effect zouden kunnen beïnvloeden. Het doel is om zo puur mogelijke ingrediënten te gebruiken én de kwaliteit, de veiligheid en het gebruiksgemak te optimaliseren.

Terug naar blog