Gezonde recepten zonder triggers. Traybake met geroosterde groenten, crunchy kikkererwten en sumak-yoghurt

Gezonde recepten zonder triggers. Traybake met geroosterde groenten, crunchy kikkererwten en sumak-yoghurt

Ingrediënten 
voor 4 personen

  • 800 gram vastkokende aardappelen (1)
  • 400 gram knolselderij 
  • 400 gram paarse peen 
  • 3 stuks rode ui 
  • olie om te bakken 
  • 1 teen knoflook in de schil
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gram yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • kneepje citroensap (2)
  • 2 tl sumak
  • 10 gram peterselie 
  • 100 gram rucola



TIPS

1. Liever volledig koolhydraatarm? Vervang de aardappelen voor meer knolselderij. Deze groente is rijk en vullend maar héél laag in koolhydraten.  

2. Reageer je heftig op zuurhoudende producten? Laat het citroensap weg; de sumak geeft al een zuurtje aan de yoghurtsaus. 


Bereiding 
🕒
 45 min (waarvan 30 min oventijd)

1.

Verwarm de oven voor op 220 graden. 

2.

Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil de knolselderij en snij in even grote blokjes. Schil de peen en snij in frietformaat. 

3.

Snij de rode ui in grove parten. Hussel samen met de aardappelen, knolselderij en peen in een mengkom met een goede scheut olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflook (in schil) er tussen. Rooster in 25-30 minuten. Hussel tussentijds om. 

4.

Giet en spoel de kikkererwten af, dep goed droog. Meng met wat olie, de aangegeven hoeveelheid komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de kikkererwten in een aparte ovenschaal of naast de groenten op de bakplaat. Rooster circa 20 minuten mee. 

5.

Meng de yoghurt met de mayonaise, (optioneel) een kneepje citroensap, zout, peper en de sumak. Hak de peterselie fijn (incl. de dunne steeltjes) en roer erdoor. 

6.

Maak een simpele vinaigrette naar keuze om de rucola mee aan te maken. Bijvoorbeeld: 2 el olijfolie extra vierge, 1 tl mosterd, 1 tl witte wijnazijn, 1 tl honing, zout en peper. Belangrijk is natuurlijk je eigen smaak, maar laat ingrediënten waar je gevoelig voor bent zeker achterwege. 
Hussel de rucola erdoor. 

7.

Haal de knoflook tussen de groenten vandaan en druk uit het schilletje. Hak fijn en meng door de yoghurt. Schep de rucola en de crunchy kikkererwten door de ovengroenten en serveer met de sumak-yoghurt. 

Eet smakelijk!

    Terug naar blog