Gezonde recepten zonder triggers. Stoof van snijbiet, rode kidneybonen en pinda met volkoren pitabrood
Share
Ingrediënten
voor 4 personen
- olie om te bakken
- 1 stuks witte ui
- 200 gram peen
- 2 stuks venkel
- 300 gram snijbiet
- 2 teen knoflook
- 1 el gember (geraspt)
- 2 tl komijnpoeder
- 0,25 tl chilivlokjes (1)
- 1 blik tomatenstukjes
- 4 el crunchy pindakaas
- 250 ml water
- 1 blokje groentebouillon (2)
- 2 blik rode kidneybonen
- 1 el sojasaus (of ketjap asin)
- 10 gram koriander
- 4 broodjes volkoren pita (3)
TIPS
1. Puur een smaakmaker. Laat de chilivlokjes weg, als je gevoelig bent voor pittig/gekruid eten.
2. Kies voor een gistvrij bouillonblokje of zelfgemaakte bouillon.
3. Het pita broodje is een lekker bijgerecht. Al veel koolhydraten gegeten vandaag? Maak dan wat meer van de stoof als vervanger voor het broodje.
Bereiding
🕒 35 minuten
1.
Verwarm de olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de ui. Verwijder het hart en de loof van de venkel en snij in stukjes. Voeg toe.2.
Spoel de snijbiet af, snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Voeg de stelen bij de ui, peen en venkel. Hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Voeg de knoflook, gember, komijnpoeder en chilivlokjes toe en bak 2-3 minuten rustig verder.
3.
Voeg de tomatenstukjes, pindakaas en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Draai het vuur iets hoger en dek af. Laat ca. 10 minuten pruttelen.
4.
Giet de rode kidneybonen af. Voeg bij de stoof samen met het snijbietblad. Laat het blad slinken en de bonen een beetje warm worden. Breng de stoof op smaak met de sojasaus, zout en peper.
5.
Hak de koriander grof. Verwarm de volkoren pitabroodjes in de broodrooster of onder de grill van de oven.
6.
Garneer de stoof royaal met koriander en serveer met de pitabroodjes om te dippen.