Kruidenomelet met auberginespread
Share
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 stuks witte ui
- 2 stuks aubergine
- 40 gram koriander, krulpeterselie, bieslook en dille
- 3 stuks lente-ui
- 6 stuks eieren
- 2 tl bakpoeder
- 1 el Griekse yoghurt (voor omelet)
- 1 stuks komkommer
- 400 gram Griekse yoghurt (voor dip)
- 4 stuks volkoren pitabrood
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- 1 tl milde paprikapoeder
- 3 teen knoflook
- 0,75 tl zout
- 2 kneepjes citroensap (uit een flesje)
- 1 el balsamicoazijn
TIPS
1. Gevoelig voor gekruid eten? Laat het geroosterde paprikapoeder achterwege.
2. Heb je vandaag al behoorlijk wat koolhydraten gegeten? Hoe lekker ook, je doet er verstandig aan om de pitabroodjes over te slaan.
3. Zure producten (zoals citroensap en balsamicoazijn) kunnen opvliegers versterken of zelfs triggeren. In deze geringe hoeveelheid loopt het wel los. Maar ben je er gevoelig voor? Laat het dan achterwege.
Bereiding
🕒 50 min
1.
Verwarm de oven voor op 220 graden.2.
Hak de witte ui grof. Snij de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Meng in een ovenschaal met flink wat olie, het gerookte paprikapoeder, de milde paprikapoeder, zout en peper. Laat in ca. 35 minuten gaar en zacht worden in de oven.3.
Hak de koriander, peterselie (incl. stelen) en bieslook fijn. Verwijder alleen de dikkere stelen van de dille en hak de rest fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de lente-ui 2 minuten aan. Knijp de knoflook erbij. Voeg de fijngesneden kruiden toe en bak kort tot de geuren goed vrijkomen. Draai het vuur uit.