Gezonde recepten zonder triggers. Ratatouille met geitenkaas, pijnboompitjes en gebakken aardappelen

Gezonde recepten zonder triggers. Ratatouille met geitenkaas, pijnboompitjes en gebakken aardappelen

Ingrediënten 
voor 4 personen

  • 800 gram vastkokende aardappelen (1)
  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 stuks aubergine
  • 1,5 stuks groene paprika
  • 2 stuks courgette 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rode wijnazijn (2)
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 tl gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 bosje verse oregano
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • ca. 300 gram geitenkaas buche met korst 



TIPS

1. Liever minder koolhydraten? Vervang de aardappelen door pastinaak of wortelpeterselie of laat het helemaal weg. 

2. Zuurhoudende producten kunnen opvliegers versterken. In deze mate loopt het wel los. Maar laat het gerust weg als je er gevoelig voor bent. 


Bereiding 
🕒
 30-35 min

1.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2.

Was en snij de aardappelen (en/of het groente-alternatief) in blokjes van 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven. 

3.

Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak op middelhoog vuur. Voeg zout toe. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, bak even mee. 

4.

Pers de knoflook erbij en blus af met de rode wijnazijn. Voeg de tomatenstukjes en gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) toe. Laat afgedekt ca. 15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout. 

5.

Bak de pijnboompitjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Blijf erbij, zonde als het aanbrandt!

6.

Maak de kruidenolie. Hak de oreganoblaadjes fijn en meng met de olijfolie extra vierge en wat peper en zout. 

7.

Snij de geitenkaas in plakjes van 1 cm. Bak in wat olie in een koekenpan aan beide kanten bruin. 

8.

Verdeel de geitenkaas over de ratatouille, garneer met de pijnboompitten en besprenkel royaal met de kruidenolie. Serveer met de gebakken aardappelen (en/of groenten). 


Eet smakelijk!

    Terug naar blog