Gezonde recepten zonder triggers. Hartverwarmende stoof met aubergine, kikkererwten, spinazie, feta en koriander

Gezonde recepten zonder triggers. Hartverwarmende stoof met aubergine, kikkererwten, spinazie, feta en koriander

Ingrediënten 
voor 4 personen

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks aubergine
  • olie om te bakken
  • 1 stuks witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 blikjes à 400 gram kikkererwten
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml water 
  • 0,5 blokje groentebouillon
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 el koriander
  • 80 gram feta
  • 200 gram spinazie



TIPS

1. Heb je vandaag al behoorlijk wat koolhydraten gegeten? En/of zijn langzame koolhydraten voor jou een enorme trigger? Laat de rijst staan en schep nog een extra lepel van de stoof op. 

2. De meeste bouillonblokjes bevatten gistextract. Een trigger voor opvliegers! Kies voor een gistvrije variant (te koop bij ecologische supermarkten) of trek zelf een grote pan bouillon. De rest vries je gemakkelijk in, zodat je altijd een voorraad hebt. 


Bereiding 
🕒
 35 min

1.

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. 

2.

Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de aubergine tot de blokjes mooi bruin van kleur en zacht zijn. Bestrooi met zout en peper. 

3.

Snipper intussen de witte ui. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe als de ui goed aangebakken is, samen met de kurkuma en komijnzaad en een goede snuf zout. Schep om tot de kikkererwten wat opgewarmd zijn.

4.

Schep 1 el p.p. van de kikkererwten uit de pan, zet weg. Prak de overgebleven erwten met een grote vork of stamper fijn. Door het stampen komt er zetmeel vrij wat de stoof straks zal binden.

5.

Schenk de kokosmelk en het water bij de stoof. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.

6.

Hak de muntblaadjes en koriander fijn en brokkel de feta.

7.

Voeg de spinazie als allerlaatste bij de stoof en laat kort slinken.

8.

Serveer de stoof met de rijst, aubergine, gehakte kruiden, achtergehouden kikkererwten en feta.

Eet smakelijk!

    Terug naar blog